26/05/20 - 21:58 ip


Kirjoittaja Aihe: Jawalla kiväärimetillä.  (Luettu 314 kertaa)

Smirkelimies

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 387
Jawalla kiväärimetillä.
« : 30. Syyskuu, 2018 - 16:29:11 »
Läksin perjantaina Utikselle Jawalla, pakkasin kiväärin rinkkaan pystyyn. Ihan hyvin meni matka vaikka 80:ssä hieman tuulenpuuskat heilutteli. Tarikalla on SA-hevoshuoltomiehen laukku, johon laitan yleensä nesteet ja muut raskaammat jutut. Tarskille mahtuu lisäksi reppu. Muutama kilsa ennen möksää pölähti kymmenkunta pyytä tien yli ja aurinko paistoi, kiva oli huruutella 70:iä kylätietä.

Lauantai-aamuna läksin pakkasyön jälkeen koluamaan naapureitten tiluksia. Kävi säkä, kun nykyään on suulliset luvat molempien rajanaapureiden alueilla metästelyyn. Mansikkapeltojen liepeillä ei ollut elukkahavaintoja. Pellon laidasta lähti maasturi, monellekohan isäntä on metästelyt luvannu?

Utiksen puolen naapurilla on kivempi metsikkö koska sitä ei ole pitkään aikaan hoidettu, lisäksi metsän sisällä on pieni pelto. Se alue on ehkä 15 ha kokoinen. Pellon laitamilta lähti kolme kaurista, melko varmaan samat jotka käy talvella möksän pihassa heiniä syömässä. Pääsin niitä sattumalta noin 30 m päähän.

Aikani kun talsin metikössä, laitoin varmistimen toiseen varmistinasentoon jossa lukko ei liiku ollenkaan ja pyssy olalle. Ajattelin vielä käydä katsastamassa alueen äärilaitaa muuten vaan kun ei lintuja näkynyt. Ja höh, heti kun pääsin rajan pintaan lähti iso musta möllykkä lentoon ehkä 50 metrin päästä. Koosta päättelin että metso siinä laiskasti lentää lötkytteli luvattomalle puolelle, suusta pääsi ikäviä ilmauksia, mutta semmosta se on. Oli höhlää laittaa korvatulpat korviin, ilman niitä olisin ehkä kuullut jotain meton ääntelyitä. Ei sais tuollai herpaantua kesken metästelyn, mutta siperia opettaa, ens kerralla sitte skarpimpana.

Illalla tein uuden kierroksen, silloin pääsin pillittelemään pyytä. En jaksanut tosin oottaa että se olisi tullut tarpeeksi lähelle. Ilta kierrolla oli läppäsuojaimet puoliks korvilla, se tuntuis paremmalta systeemiltä.

Kun oli saunomiset ja pakolliset tissuttelut suoritettu, oli lopulta ihan jees että metto jäi ampumatta. Voisi luulla että se pyörii samoilla seuduilla. Viime talvena kävi metto mökin pihallakin, ehkä sama lintu. Eipä niitä liiaksi asti ole.

Sunnuntaina sitte pienet mökin järkkäilyt ja kuurosateessa korvat luimussa Ouluun, räntäntäntän.  Pellolta pelottelin tyytillä joutsenet lentoon :)

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7406
Vs: Jawalla kiväärimetillä.
« Vastaus #1 : 30. Syyskuu, 2018 - 17:31:00 »
On se vaan vittumainen mies kun tyyttäilee tirpoille 🤣 ...varsinainen helevetinenkeli...😉
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Smirkelimies

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 387
Vs: Jawalla kiväärimetillä.
« Vastaus #2 : 30. Syyskuu, 2018 - 18:04:34 »
Joo, varsinainen hemmetinpentele.  8)

Pitäis vielä kehitellä tuota aseitten kuletushommmaa. Sotamotskareissa on yleensä kiväärikotelo kuvan mukaisesti edessä sivulla. Silloin vapautuisi selästä paikka jouskalle. Sitte alkais olla jo länkkärimeininki.

Sinänsä motskari on näppärä kampe huonoilla tieurilla ja poluilla, hyvin sillä pääsee pelipaikoille.