27/04/24 - 04:04 ap


Kirjoittaja Aihe: Ja elukkaa kaatuu...  (Luettu 259761 kertaa)

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #30 : 26. Joulukuu, 2012 - 19:01:21 »
No niin muttako  öööö... :-\  -  "Ei se pakko oo jos ei uskalla" - Santun mielilause...

Rusakoita tuossa mun pihalla voi pätkiä alkuyöstä jos haluaa mutta fasut pitäsi ampua valoisaan aikaan kun ihmiset ovat liikkeellä ja pihoillaan ja se on semmoinen menijä&mölytoosa hyvänkin osuman saaneena että oksat pois. En usko että kukaan naapureista puuttuisi mitenkään asiaan mutta jotenkin ei vaan kehtaa...
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #31 : 27. Joulukuu, 2012 - 19:44:34 »
OSA X
Olihan perhana taas jahtireissu  ;D
 
Lähdettiin aamulla kaverin jäniskoirien kanssa Akion saareen jahtiin – siis kahden suomenajokoiran - Tuulin joka on 3 vuotias narttu ja hyvä ajuri sekä 1,5 vuotiaan vähemmän hyvän Menon. Meno on sellainen ”monttukoira” jonka Esa sai kaveriltaan koska se ei ole antanut mitään kunnollista merkkiä ajotaidoista.
Koirat karkasivat pengertietä pitkin mantereelle ja Tuuli sai melkein heti ajon läheltä satamaa joka alkoi pyörimään tihenevässä lumisateessa rantakuusikossa. Parin kierroksen jälkeen päätin mennä raakasti ajon keskelle passiin Esan jäädessä pengertien juureen Meno remmissä.
Tuuli toi jussin suoraan kohti ja näinkin siitä vilahduksen aika etäältä, ajo liikkui kohti Esaa ja haulikonpiippua. Ajo kääntyi takaisin ja aloin odottelemaan jänne pari tuumaa kireällä jussia… Olin ulkoilupoluston risteyksessä ja ajon suuntaan meni kolme polkua… mitähän noista passaisi. Jussi tulikin laitimmaista polkua ja havaitsin sen jossain 50-60m päässä. Kun se oli tuulenkaadon takana vedin jousen vireeseen ja laskeuduin puolikyykyssä alas ja poltin tähtäyspisteen jussin varpaisiin...15m...laskin polveni maahan ja siinäpä se tämän reissun opetus olikin sillä sitä ei olisi pitänyt tehdä – jussi loikkasi kuusten alle ja sinne meni... :-\ :-\ :-\ :-\
Hukka tuli jossain kylänpinnassa ja Esa vihelteli Tuuli pois jonka jälkeen lähdettiin Sinne Akioon.

Makkaranotski pystyyn sekä molemmat koirat metsään, saatiin paistella ihan rauhassa koko paketillinen makkaraa eikä mitään kuulunut. Tutkan mukaan, sellainen kun oli molemmilla koirilla, hakua Akiossa oli kertynyt jo vajaat 10km koiraa kohti eli lujassa oli jussit vaikka yöllisiä jälkiä oli melko reilusti – se on tuo yöllisten päälle satava lumi aina hankala keli koirille. Kahvikin loppui pullosta ennnen kuin Tuuli sai ajon ihan rannasta. Sen kummemmin sopimatta juoksin 3-400 päähän ”patenttipassiin” mutta liekkö tuo ikä alkaa painamaan juoksuaskelta  kun myöhästyin puolisen minuuttia… mutta ei hätiä sillä patenttipassia ei turhaan ole patentoitu – jos vaan jänis jää kiertämään saarta niin 95% varmuudella se nakkaa joka lenkin sitä kautta. Keli oli niin luminen että haukku katosi saaren itäpäähän kunnes alkoi taas tulemaan kohti. Kaiken kaikkiaan 2h aikana näin jäniksen 2 kertaa ja kahdesti se meni muuten vaan läheltä. Esa oli passissa Talvitien päässä ja lähdinkin siirtymään sinne päin ajon jäänyt kiertämään itäpään kuusikkoon. Esan passijakkara oli tyhjillään ja jäljet menivät ajon suuntaan kuusikkoon – Esa oli päättänyt saada ajon ulos sieltä.
Ja sieltähän se tuli kankaan kautta pitkin talvitien sivua suoraan kohti. Kun haukku kuului parinsadan metriin päästä kiristin jännettä ja aloin valmistautua ampumaan. Kuusten juuressa vilahti tielle päin, jousi vireeseen ja mutulla swingiä kohti tietä… perkele KARHU   :o  se pysähtyi tien reunaan niin että etupää näkyi kokonaan!!!!! Sydän paukkasi kurkkuun ja karhun kylkeen alkoi palamaan osumispiste…kankaan takaa alkoi kuulua puhetta… ei vitunvittu, tämä on se Rimatien vitun iso nöffi..
”Jaaha, täälä on vanahoja näköjään heinäpääläisiä…” Timppa, tuttumies, tuli sieltä kaverinsa kanssa ja alettiin porisemaan. ”Osta multa Jammun YDS, on kuule kaikki namiskuukkelit nuolia ja sulituslaitteita myöten varaston hyllyllä laatikosa, tapilisaattoreitakin on yhteesä ainaki kaks metriä…” Tuli sovittua sitten alustavasti jousikaupat vaikka enhän minä sillä tee mitään mutta voishan se olla ihan kiva lelu ;-) No, katotaan mitä se sitten maksaa...

Siinäpä se "karhujahti” sitten oli mutta täytyy tunnusta että olin salamaniskun mittaisen hetken melko HooMoilasena siinä tilanteessa  :o :o :o
Meno ajeli joten kuten muutamaan otteeeseen Tuulin mukana mutta ei se vielä kovin kauas siirtynyt montun reunalta - aikaa on kuulemma ensi syksyyn.

Ai niin: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQLw6qtjQzrJGXtCGiw8lxgM2_Txit-s7c3_9EB8CI_jsDAS4XsA
Timpan nöffi (ei kuvassa) painaa kuulemma "jotaki yli seittemänkymmentä kilua"
« Viimeksi muokattu: 28. Joulukuu, 2012 - 08:18:26 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #32 : 30. Joulukuu, 2012 - 13:54:43 »
OSA XI

Eilen mentiin sillä ajatuksella Esan ja kavereiden kanssa jahtiin että nyt kaadetaan jussi Hakalle - siis sen Esan uuden "monttukoiran" nimi onkin Haka eikä Meno kuten edellisessä tarinassa erehdyin kertomaan. Minäkin olin oikein ruutipyssyn kanssa eli ilmiselvästi tappoaikeet olivat vakavamman puoleiset - oikeudessa puhuttaisiin suunnitellusta murhasta  ;)
Meni vaan koko murhareissu pilalle kauriiden takia. Haka ja Tuuli hajoittivat 4 kauriin lauman ja kun hommaan vielä sekaantui kolmas ajokoira niin kaurissoppa oli valmis...

Tänään sitten lähdettiin Santun ja Artoännän kanssa Hävittömään jahtaamaan "just sitä" jänistä - yhtään haulikkomiestä ei saatu vuodenvaihteen kiireiden takia mukaan joten oli pärjättävä pelkillä jousilla.
Jussi lähtikin vakiopaikasta ylös ja törmästi Santtuun joka pääsi "päksäyttämään" sitä viidestätoista metristä. Jussi jäi pyörimään reilun hehtaarin kuusitureikkoon eikä sitä saatu sieltä ulos sitten millään. Taika otti sen ylös  3-4 kertaa mutta ajo oli aina semmoinen minuutin kahden pätkä ja minä niin kummissani että päätin alkaa selvittämään asiaa. Hommahan alkoi selviämään kun löysin yhden puhtaan loikkajäljen - siis yhden eikä muuta... Kun siinä rapsuttelin vuoroin päätä ja persettä tajusin että vittu tämähän kulkee vain koiran tekemiä jälkiä pitkin edes takasin ja lyö aina välillä yhdellä loikalla sopivan suojaiseen paikkaan hyylään koiran jäljen viereen. Miehen jäljille jussi ei mennyt ja siinä jälkiä kontatessa tajusin että tämähän se melkoinen vastustaja on kun oli yhdessäkin hukassa käyttänyt kolmea erisuuntaan kulkevaa koiranjälkeä hyväkseen ja hypännyt yhdellä loikalla suojaan hyylään.
Vastaavaa ei ole koskaan tullut vastaan enkä ole edes kuullut moisesta tempusta :o :o :o :o :o :o
Siinä jahdatessa jänis oli kuin aave - kerran se ilmestyi kuin tyhjästä eteeni tiheimmässä kuusitureikossa ja kerran meni ajossa 3m päästä selän takaa kun odotin sitä edestä.
Jotkut primitiiviset alkuasukasheimot ovat tavanneet syödä vihollistensa aivot ja sydämmen saadakseen heiltä rohkeutta ja viisautta sekä kunnioittaakseen taitavaa vastustajaa. Mietinkin tässä että jos, tai siis kun me Taikan kanssa saadaan tuo jänis nurin niin taidamme popsia sen aivot ja sydämmen kimpassa heti kaadolla... ;) :D
« Viimeksi muokattu: 31. Joulukuu, 2012 - 14:30:41 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #33 : 31. Joulukuu, 2012 - 09:10:46 »
Kun hoksasin ensimmäisen kerran että jänis oli käyttänyt koiran jälkeä hyväkseen tinkasin Santulta moneen otteeseen puhelimella olikohan siihen kenties osunut mutta nuoli oli kuulemma täysin puhdas ja jänis oli lähtenyt paikalta täysin normaalisti. Eikä jäniksen jäljiltä löytynyt missään vaiheessa verijälkiä joten täysin terve se veijari oli.
Mutta oppiihan sitä henkensä pitimiksi kaikenmaailman temppuja varsinkin kun tälle jussille taitaa olla jo toinen talvi kun me ollaan Taikan kanssa sitä koetettu jallittaa... :D

"Oiskoohan tuo vähän niin kuin henkensä ansaannut..." Hakala "Talvisodassa"
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #34 : 13. Tammikuu, 2013 - 18:14:45 »
OSA XII

Kaatuuhan sitä riistaa kun ammutaan eikä jätetä turhan takia keppejä jänteelle... :D

Lähdettiin eilen aamulla pojan kanssa lähimetsään jota jo vuosikausia pidetty tavallaan varattuna loppukaudeksi kun on paljon lunta sekä metsässä miehen ja koiran huono kulkea. Velipoika asustelee yhdellä kulmalla ja ruokkii pitkäkorvia sekä tietysti fasuja takapihalleen. Poika meni passiin rantatielle ja minä lähdin Hailuodontien varresta menemään Taikan kanssa passia kohti.
Jumalauta että oli jäniksen jälkiä, pahimmillaan tai parhaimmillaan ihan miten vaan haluaa sanoa, hanki oli tallattu kantavaksi joten sanoinkin radiopuhelimeen että kohta alkaa tulemaan jusseja rytinällä sinne, soittele vaan rauhallisesti rouningin putki kuumana äläkä lähde turhaan hakemaan raatoja ennen kuin meidän ajo tulee sinne sillä täällä on puskat ihan täynnä otuksia. Ja vitut sieltä lähtenyt yhtään jänistä...siis aivan käsittämätöntä...hajuja oli ja Taika kävi välillä niin kuumana että se vikisi ja meni... Vaikutti siltä että jussit olivat makuuksissa talojen pihoilla tai ihan lähistölllä joihin en diplomaattisista syistä päästänyt Taikaa vaan komensin sen aina pois kun talo tuli liian lähelle. Tiedä sitten tuliko oltua liian diplomaattinen sillä kaikkihan ne mökkiläiset on tuttuja mulle... ???

Myttymaijan talon luota Taika tuli vanhaa pellon pohjaa pitkin vikisten kohti ilmavainulla ja sen edessä juoksi ukkofasu pyrstö pystyssä suoraan kohti minua. Jaahas...tulee näköjään suoraan syliin...sitten fasu pudottautui ojan pohjalle ja katosi mutta kun Taika rämpi hangessa yhä kohti niin ounastelin fasun suunnan olevan yhä kohti. Ja niinhän se perskele olikin sillä se ohitti minut tyylikkäästi ojassa ja paukatti lentoon selän takaa ja sinne meni... Sepä siitä reissusta sitten, ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa - kun päästiin kotipihalle  niin pikku-Eero ryntäsi ovesta ulos "Heiiiiii! missä ne jänikset on...?"

Iltasella lähdin sitten sisuuntuneena passittelemaan ruokinnalle Varjakkaan. Ruokinnalla oli muutamia paskoja joten ei muuta kuin odottelemaan. Kohta kuuluikin selän takaa rapsahduksia ja sitten tasaisempaa juoksuääntä - jänis ohitti minut  metrin päästä ja pysähtyi yhden juurakon taakse kuuntelemaan. Kotvasen kuluttua se siirtyi ruokinnalle ja just siihen mihin sen pitikin - jo ruokintaa tehdessä laitoin oksista esteet ruokinnan ympärille siten että siinä nautitaan se legendaarinen "kuolemaantuomitun viimeinen ateria". Matkaa n 9-10m, nuoli matkaan, poks sanoi jussin kylki ja jussi kohti kuusikkoa passin vierestä. Nautin rauhassa kahvit jäätyneen suklaapatukan kera ja kävin noutamassa nuolen. Ja voi vitunvittu, verinen nuoli mutta Allenin mekaanisessa leikkurissa O-rengas paikoillaan ja terät supussa... tuli joko pitkä ilta pimeässä metsässä tai sitten noudan Taikan kotoa.
Ahaa - hyvä tilaisuus testata ja kouluttaa koiraa joten laitoin kotona saunan päälle ja menin parin tunnin kuluttua takaisin. Vein Taikan remmissä ruokinnalle ja komensin että "HAE". Taika teki pari etsintä kiekkaa ja lähti vauhdilla raanakon jälkiä kuusikkoon. Muutamista veripisaroista huolimatta jälki ei ollut niin kuuma että Taika olisi antanut ääntä mutta nythän olikin "HAE" komento päällä. Testissä oli se että lähteekö Taika tuomaan saalista isännälle vai jättäkö löydettyään sen sinne...
Meni koiran juoksuäänen perusteella perässä ja aina välillä kuulostelin mikä on pelin henki...kohta kuului selvästi ääni kun jussin kylkiluut sanoivat että rips ja raps...odottelin hiljaa mitä tapahtuu...Taika lähti tulemaan kohti ja minä meni vastaan ja sieltähän se mun ikioma kullanuppu tuli jussi suussa tuhisten... :D
Ajelin suoraan velipojalle ja jussilta riisuttiin takki tallissa heti pois koska tarkoitus oli että se kuivataan ulkoilmassa keittojänikseksi - kannattaa muuten kokeilla jos haluaa hyvää jäniskeittoa, kuukausi on ihan soppeli kuivausaika
Nuoli oli mennyt takaviistosta suolilta sisään ja raapaissut toista keuhkoa sen verran että henki lähti vajaan parinsadan metrin juoksun jälkeen. Mutta jos olisin lähtenyt heti perään niin veikkaan ettei joku 500 metriäkään olisi riittänyt pakomatkaksi. Nyt se ilmeisesti pisti tavallaan rauhoittuneena makuulle ja kuoli parissa tunnissa sitten niille sijoilleen. Pitää vähän funtsia mitä noille Allenin avautuville oikein tekee...
Osuma oli itsessään ihan hyvä, tosin ehkä sentin kaksi takana mutta ampukaas itse paremmin hämärässä >:(   edes taljalla  ;) Jos leikkuri olisi avautunut niin varmasti myös toinen keuhko olisi saanut kunnon viillot. Nyt jussin läpi kulki semmoinen reilu 10mm siisti reikä...

Tänään lähdettiin sitten OsMyn kaurisjahtiin Santun ja Raunon kanssa - Raunokin sai koiramiehenä väliaikaisen metsästysoikeuden koiramiehenä mikä oli todella hieno homma... Pari ukkoa selvitteli kauriiden liikkumisia ja me muut paisteltiin Paukun majalla makkaraa ja muisteltiin äijien kanssa vanhoja - ketkä niitä nyt muisti... :D
Ensimmäiseen ajoon laitettiin Rauhon Kaapro ja sen veli. Ajo olikin päällä ja pyörähti pari kertaa mukavasti mun ja Santun edessä reilun 100m päässä mutta sitten tuli hukka kun kauriit nousivat kankaaseen.
Kun saatiin paikallistettua se alue mihin kauriit jäivät niin ei muuta kuin vanharouva Ursula, Kaapron emä, ajoon. Ajo olikin samassa päällä ja nakkasi pientä lenkkiä kunnes erehtyi sivupassiin Kompuramäelle ja haulikkomies kaatoi emän ja vasan.
Tehtiin poikien kanssa ArtoYylle källi - otettiin minusta ja jousesta nuolineen kuva jossa näytin naama kaatovirneessä V-merkkiä. Lähetin sen Artolle eikä muuten mennyt kauan kun se soitti että" MITÄÄÄÄÄÄ... ookko nää kaatanut kauriita...?" ;) Kuulosti jopa että seassa olisi ollut hiukan itkuakin.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
No lihat jaetaan sitten huomenna kaikkien jahtiin osallistuneiden kesken joten se niistä kauriista.

Jotenkin oli isku päällä joten lähdin puoli neljän aikoihin samaan passiin kuin eilenkin mutta tällä kertaa PPS kärki nuolessa eli se kärki joka tappaa taatusti kotona ja puutarhassa huonommastakin osumasta. Vaan eipä ole nuo talvi-iltojen valaistukset samanlaisia edes perättäisinä päivänä sillä jänis tuli ruokinnalle mutta sitä ei erottanut edes tummia heiniä vasten niin hyvin että olisi kehdannut ampua - jousi oli pariinkin otteeseen täydessä vedossa ja katse haki polttopistettä jussin kyljestä mutta eipä vaan savu noussut pisteestä joten jätin ampumatta.
« Viimeksi muokattu: 13. Tammikuu, 2013 - 21:08:21 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Smirkelimies

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 388
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #35 : 13. Tammikuu, 2013 - 20:28:16 »
OSA XII

Tehtiin poikien kanssa ArtoYylle källi - otettiin minusta ja jousesta nuolineen kuva jossa näytin naama kaatovirneessä V-merkkiä. Lähetin sen Artolle eikä muuten mennyt kauan kun se soitti että" MITÄÄÄÄÄÄ... ookko nää kaatanut kauriita...?" ;) Kuulosti jopa että seassa olisi ollut hiukan itkuakin.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
No lihat jaetaan sitten huomenna kaikkien jahtiin osallistuneiden kesken joten se niistä kauriista.

Näin sen kuvan tänään Äimärautiolla, oli komia kaatokuva kyllä.  ;D

Arto_Y

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7502
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #36 : 13. Tammikuu, 2013 - 22:50:13 »
Tehtiin poikien kanssa ArtoYylle källi - otettiin minusta ja jousesta nuolineen kuva jossa näytin naama kaatovirneessä V-merkkiä. Lähetin sen Artolle eikä muuten mennyt kauan kun se soitti että" MITÄÄÄÄÄÄ... ookko nää kaatanut kauriita...?" ;) Kuulosti jopa että seassa olisi ollut hiukan itkuakin.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Epäilin kyllä alkuun vedätystä ja sanoin ääneen vaimokkeellekin, ennen kuin kilautin Varjaagille. Kun mies kuitenkin pokalla selitti kaatotilannetta, niin aloin jo uskoa  ;D Harmi, että vilpitön ilo kaverin onnistumisen puolesta osoittautui kuitenkin aiheettomaksi  ;)

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #37 : 14. Tammikuu, 2013 - 20:49:05 »
Juu, pokkahan riittää ihan mihin vaan - pitäisi joskus kertoa millaisissa ja kuinka täpärissä tilanteissa pokka pitänyt... ;) :D

En yksinkertaisesti voinut vastustaa hyvää tilaisuutta kunnon koirailuun koska Arto on kertonut haaveestaan saada joskus jousella kauris... :)

Funtsin Allenin aukeamattomuutta että yhtenä osasyynä saattaa se että ehkä sain jäädytettyä terän jumiin kun nostelina lämpimästä autosta kamppeita ulos ja laitoin irtonuolen pystyyn auton puskuria vasten. Ei ainakaan ole mielikuvaa että olisin kokeillut passiss aistuessani miten terät aukeavat kuten yleensä koetan noista Trophy Ridgen kärjistä.  No se on ollutja mennyt tilanne...
TR:n teräthän ovat on hiukan erilaisia kun niiden etuosaa, siis sitä mikä aukaisee terän, ei ole teroitettu ja vastaavasti Allenissa ne ovat todella terävät. TR on siis ikään kuin "pakko-ohjattu" avautumaan. Taidan hilpaista viilalla Allenin terien etuosta tylsiksi niin johan alkavat pelittämään vaikka O-rengas olisi hiukan jähmeäkin... :P
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

JuhaSA

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1138
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #38 : 15. Tammikuu, 2013 - 11:16:52 »
Joo Arto mullekkin sitä kuvaa näytty Äimärautilla kun kyselin että saikos se Varjaagi kauriin kun ei näy jahdissa ja Arto näytti kuvan. Tais multakin päästä jotan  - mitä vi****** tyylinen ällistynyt lausahdus ensin, sitten prosessointia hetken toisiaan ettiskelevillä aivosoluilla ja tuumaus että no eiiiiii kai nyt kuitenkaan, ja vielä muka kaksi? ;D Samaan hengenvetoon kyllä tuumasin että täysin mahdollista kylläkin kun on kokenut metsästäjä ja tarkka jousiampuja kyseessä. Josko tuo oli sellainen välähdys tulevaisuudesta...
52" Bodnik Kiowa 1 piece Recurve

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #39 : 15. Tammikuu, 2013 - 15:54:02 »
N, kieltämättä minulla oli vahva aavistus siitä että kauris kaatuisi sunnuntaina ja taisin siitä jopa mainita lauantaina täällä foorumilla.
 
Mutta eipä tuo mun etiäinen vielä mitään sillä koiramies, siis se Kotilan Kari, oli nähnyt kuukausi sitten unen jossa Varjaagi kaataa jousella kauriin Ursulan ajosta ja saa lempinimen Varjakan Tarzan  :D

Kyllä mulla on monesti jahdissa tulee semmoiset kummat etiäiset kun riista on lähellä tai sitten esim edellisenä päivänä jostakin vaan tiedän että nyt esim. hirvi kaatuu ja jopa sen aavistan että millainen se tilannekin on.

Joten kyllä se kauriskin vielä kaatuu jousella OsMyn jahdissa sillä tuota nuoruutta tuntuu olevan vielä jäljellä.
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #40 : 15. Tammikuu, 2013 - 17:46:07 »


Tämä on LAVASTETTU saaliskuva!!!!
« Viimeksi muokattu: 15. Tammikuu, 2013 - 22:32:05 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #41 : 16. Tammikuu, 2013 - 16:55:03 »
Meni hermo kun Äimiksellä en ole edes nähnyt yhtään jussia joten livahdin hieman aikaisemmin töistä kotiin rehellisesti sanottuna salakaato mielessä - mulla kun ei ole niitä kaatolupia omalle ruokinnalle... ;)

Rusakkopari saapuu ekalle ruokailulle siinä 16.00-16.30 ja siihen saumaan oli tarkoitus iskeä. Tietysti näissä salakaatohommiin pitää varautua huolellisella suunnittelulla ja valmiudella toimia luovasti ja salaman nopeasti jos kaikki ei mene just suunnitelmien mukaan.
 
Tontin kaatolupien toisen puolen  haltijan PITI olla töissä klo 18.00 asti mutta juuri kun sain laiteltua ammuntahanskan ja rannesuojan paikoilleen niin Toyota kurvasi pihaan: "Juu juu moro moro, mites töisä, arvaappa oliko kylymä päivä ulukohommisa? Aattelin mennä sammoilla palelemisilla ampumaan muutaman kepin tuohon etupihalle ku ei vielä oo liian hämäräkkään..."
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

JuhaSA

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1138
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #42 : 18. Tammikuu, 2013 - 08:14:54 »
 ;D  Parempaa tuurii enskerralla
52" Bodnik Kiowa 1 piece Recurve

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #43 : 16. Helmikuu, 2013 - 16:31:32 »
Se on pojat sillain etta ohan se kumma jos riistaa ei kaadu taalla Madeiralla... Ukko on kylla ollut taudin kaatamana melkein koko reissun mutta aamusella kun olen heraillyt tuossa puoli kuuden huiteilla niin parvekkeelta on tullut tarkkailtua sen edustalla olevaa uloskaynnin kattolipan paallusta. Siita viipottaa aina silloin talloin rotta tai rottia. Eilen aamulla heitin niille muutaman kinkkupalasen ja haaskahan siita tuli. Paivalla ostin urheiluliikkeesta sitten ritsat ja kavin keraamassa rannalta atlantin pyoreaksi hiomia ammuksia. Hotellihuoneessa tuli vedettya cokistolkkeihin suht tiukkaa treenia (kun rakas vaimoni oli grillaamassa sellua altailla ja maa jain "sairastamaan" sisalle) jostain 5 metrin matkalta. Ensimmaisen aamupassin nukuin pommiin kun Casinolla meni aamu neljaan ja sitten oli viela ne iltatoimet suoritettavana. Mutta huomenaamulla alan pistamaan kivea rotan kylkeen...
Taalla ei muuten ole alkuperaislajeina ollenkaan nisakkaita vaan ne kaikki on tuontikamaa eika lajivalikoima ole oppaiden mukaan kovinkaan laaja; rotta, kotihiiri ja kaniini. Metsastysta taalla ei kaytannossa harrasteta ollenkaan.
« Viimeksi muokattu: 16. Helmikuu, 2013 - 16:41:04 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Varjaagi

  • OSJM
  • *****
  • Viestejä: 7470
Vs: Ja elukkaa kaatuu...
« Vastaus #44 : 17. Helmikuu, 2013 - 11:52:52 »
Vituiksi meni - kummi poikki ekalla virityksella ja tats it... ;) :D
No, saipahan edes pienta metsastystunnelmaa typeraan lomalohoamiseen ;D
Taidan lahtea heti tiistai iltana kun tulen Suomeen hevostilalle passiin johan tassa on ollutkin taujoa.
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."