05/07/20 - 22:43 ip


Kirjoittaja Aihe: Viimeisin hankintasi:  (Luettu 301713 kertaa)

rauno

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 1115
Viimeisin hankintasi:
« : 01. Maaliskuu, 2011 - 14:07:34 »
Ajattelin perustaa uuden ketjun minne jokainen voi lisätä tarinoita ja tuote esittelyjä viimeisimmästä hankinnasta myös kehut ja haukut sopii tänne. Aiheet voi olla mitä vaan ei tarvitse liittyä välttämättä jousiammuntaan.Ostin tuossa heräte ostoksena MAGFIRE magnesium firestarter.

 http://www.magfire.com/sytyttimet.html

Jotain samanlaista systeemiä käyttivät selviytyjät ohjelmassa. Testasin tuotetta näin kotioloissa ja kyllä sillä ainakin uuniin sai tulet syttymään.
 
Toki vaatii käytännön harjoitusta että saa kipinä suihkusta täyden tehon irti, ja tämä laite ei sitten kastu eikä jäädy.
 
Ajattelin heittää repun pohjalle jos vaikka tulee joskus käyttöä.
« Viimeksi muokattu: 01. Maaliskuu, 2011 - 16:26:40 kirjoittanut rauno »
Tämänkin viestin aikana olisin voinut olla ampumassa jousella.

"Vegetarian" is an old indian word for bad hunter.

teemuv

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 29
 • Jänistauluun robinhood
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #1 : 02. Maaliskuu, 2011 - 21:33:39 »
Tuollainen vastaava magnesiumsytytin on toiminut hyvin jahtihommissa. Uunin sytytys yhtä helppoa kuin tikuilla. Itse olen pitänyt syttöjä mukana, mutta uskoisin että naavan ja kuusen alaoksakarahkat saa palamaan, jos survivaltilanteeseen joutuu.
Browning Verado 60#
Mukkanuoli Kurjenmiekka 52#

Timo

 • Hoyt CRX 32 User!
 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 282
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #2 : 03. Maaliskuu, 2011 - 00:58:08 »
Viimesimmät hankinnat olivat Nikon Archers Choice etäisyysmittari kulmakorjauksella ja Viper Diamondback Microtune 6:den tuuman varrella ja 0,10 pinneillä
Hoyt CRX 32 #70
HHA Sports Optimizer Lite Series OL-5219X
Hoyt Ultra Rest HDX™
Hoyt Pro Series Quivers
Hoyt Pro Series Stabilizer
Hoyt Pro-Fit Custom Grip
Easton ST Epic N-Fused Realtree
Nap HellRazor
Scott Rhino XL

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7419
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #3 : 03. Maaliskuu, 2011 - 16:20:50 »
Uusin tuossa jousen; Ragim 55 paunainen Impala. Kaikkein mielenkiintoisinta että mun 27,5" vetopituudella mitattuja paunoja muistaakseni 63 vai oliko se nyt 62. Mutta kun vetopituus vaistolla ampuessa on melkein tuuman pidempi niin mistä noita paunoja oikein kertyy... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Selvisi samalla tuo silmälasit päässä ampuminekin kun Ragimiin ei saa viritettyä Wisker Bisquittia ja runko on sen mallinen (lyhyt ikkuna) että siinä ei tahdo riittää vara kunnolliselle tähtäinasennukselle niin pitää vedellä sitten vaistolla...
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Arto_Y

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7435
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #4 : 04. Maaliskuu, 2011 - 10:11:47 »
Selvisi samalla tuo silmälasit päässä ampuminekin kun Ragimiin ei saa viritettyä Wisker Bisquittia ja runko on sen mallinen (lyhyt ikkuna) että siinä ei tahdo riittää vara kunnolliselle tähtäinasennukselle niin pitää vedellä sitten vaistolla...

Se on sitten luonnonsulkien vaihto nuoliin edessä - sikäli kun ne oli muovisulkia tuon Whiskerin kanssa.

Santtukinhan tuossa juuri osoitti, että vaistopyssylläkin voi saada saalista vaikka jo ensimmäisellä riistalaukauksella, eli eihän siinä mitään! Ja taljanhan voi ostaa myöhemmin tuolle kaveriksi halutessaan ja kehittää sitten ratkaisut siihen sillmälasiasiaan - tosin onhan sellainenkin käsite olemassa kuin taljavaisto.

Olenko mainostanut tätä artikkelia vaistopyssyn säätämisestä aiemmin: http://www.jousimetsastys.fi/wp/2007/12/19/vaistojousen-saatamisesta/
« Viimeksi muokattu: 04. Maaliskuu, 2011 - 10:33:15 kirjoittanut Arto_Y »

Arto_Y

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7435
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #5 : 04. Maaliskuu, 2011 - 10:28:31 »
Uusimmat hankintani tässä alkuvuoden aikana:

1. Primos Eclipse -kyttäyskoju, ks. http://www.cabelas.com/ground-blinds-accessories-primos-ground-max-eclipse-8482-hunting-blind-3.shtml . Erittäin kätevä mekanismi pystyttää ja purkaa. Etenkin pystytys onnistuu sananmukaisesti käden käänteessä. Tässä mahtuu myös ampumaan (talja-)jousella, toisin kuin monissa muissa. Ampuma-aukkoja on kolme kullakin seinustalla, lisäksi kattoon saa yhden ampuma-aukon (tätäkään ominaisuutta ei ole monissa kilpailijoissa). Seinien aukkoja voi avata ja sulkea miten haluaa. Läpiammuttavat verkotkin voi halutessaan irrottaa. Katon rajassa kulkee nauha, johon voi kiinnittää oksia naamioinnin tehostamiseksi. Pari kertaa kerkesin testastata Äimärautiolla. Ajatus on käyttää tätä mm. teeren metsästyksessä ja valokuvaamisessa jatkossa, mahdollisesti kaurisjahdissakin jne. Toivottavasti kestää myös käyttöä.

2. NAP Nitron -leikkurikärkiä: http://www.bowhunting.net/NewProducts/2004/NAP-Nitron.html. Raunolla näin tuollaisia ja kiinnostuin. Kyttäyskojussa on läpiammuttavat ikkunaverkot, joiden kanssa avautuvat leikkurit eivät sovellu. Olen säätänyt leikkuri- ja taulukärjen osumaan samaan pisteeseen, mutta silti on miellyttävä ajatus, että tämä leikkuri lyhyenä mallina ei varmaankaan ole yhtä tarkka jousen säädöistä vaan vastaa paremmin taulukärkeä. Tosin jäi mietityttämään, pitäisikö noista verkoista läpi ammuttavien kärkien olla sittenkin ns. cut-on-contact -tyyppisiä, joissa leikkuupinta lähtee aivan kärjestä. Pitäisi testata vielä. Pakista löytyy esim. Hellrazereita kyllä.

3. Pala visakoivua ja nahkaa jousen kahvan pinnoittamiseen uusiksi (tehty).

Arto_Y

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7435
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #6 : 04. Maaliskuu, 2011 - 13:57:25 »
Ostin tuossa heräte ostoksena MAGFIRE magnesium firestarter.
 http://www.magfire.com/sytyttimet.html

Minullakin on repussa tuollainen tai vastaava. Joskus tuli mökillä kokeiltua tuohen sytyttämistä ja kyllähän se kuiva tuohi pienellä harjoittelulla syttyi. Jos tulitikut ovat kuivana, niin toki ne ovat helpommat.

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7419
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #7 : 04. Maaliskuu, 2011 - 14:45:25 »
No katotaan vielä sitä luonnonsulka hommaa - tällä hetkellä jousessa on paikoillaan muovinen hyllynläpäre ja nuolet vähän velttoja noille paunoille. Joita muuten hieman kummasteltiin Arto N:n kanssa kun mitattiin...yleensähän on niin että enemmän luvataan kuin tosiasiassa on... :o
Jousessa on aika valtava ero 40 paunaiseen eikä kumma onhan niitä yli 50% enemmän.

Mitä tuolla juutupella on katsellut jousiammunta viideoita niin minulle on jäänyt hieman hämäräksi tyyli nimeltään "vaistoammunta" - melkein kaikilla koko laukaisutapahtuma ottaa aikaa yhtä paljon kuin tähtäinjousella eikä se silloin ole mielestäni mitään vaistoammuntaa vaan ihan normia tähtäinammuntaa hieman erilaisilla tähtäystekniikoilla. "Oikeaa" vaistoammuntaa olen nähnyt vain yhdessä videossa kun vanhempi jenkki herrasmies ammuskeli ilmasta kolikoita lommolle ja karkkeja palasiksi hemmetin taitavasti. Vaistojousen laukaus täytyy lähteä yhtä nopeasti ja tappavan tarkasti kuin Morgan Kanen  Smith&Swesson Police Special revolverin laukaus eli 1/10 sekunnissa  ;D

No ei vaiskaan - treenataan ja treenataan....
« Viimeksi muokattu: 05. Maaliskuu, 2011 - 14:29:50 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Arto_Y

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7435
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #8 : 04. Maaliskuu, 2011 - 15:15:43 »
Mitä tuolla juutupella on katsellut jousiammunta viideoita niin minulle on jäänyt hieman hämäräksi tyyli nimeltään "vaistoammunta" - melkein kaikilla koko laukaisutapahtuma ottaa aikaa yhtä paljon kuin tähtäinjousella eikä se silloin ole mielestäni mitään vaistoammuntaa vaan ihan normia tähtäinammuntaa hieman erilaisilla tähtäimillä.

En ole juurikaan perehtynyt vaistoammuntaan, mutta laukauksen nopeutta en ole ajatellut minkäänlaisena kriteerinä. Vaikkakin mitä minä olen nähnyt, niin vaistoampujat ampuvat yleensä nopeasti, näkemistäsi videoista poiketen.

Karkeastihan vaistoammunnaksi voidaan laskea kaikki ilman tähtäimiä tapahtuva ampuminen, mutta syvemmälle mietittynä voidaan kyllä tehdä eroa sen mukaan, käytetäänkö nuolen kärkeä "tähtäimenä" vai ei. Puhtaimmillaan vaistoammunnassa ei käsittääkseni tietoisesti tuijoteta nuolta (paitsi varmaan sivusuuntaa sentään), vaan pelkästään kohdetta. Ja se tauluammuntapuolella käytetty jänteellä kiipeäminen ei kyllä minusta ole oikein vaistoammuntaa nähnytkään - sehän on harvinaisen selvästi nuolenkärjellä tähtäämistä.

Nahkahanskalta kopioin viime vuonna muistaakseni Fred Bearin kirjasta sivuja, joissa selitettiin vaistoammunnan periaatteita. Jos löydän tuon kohtuudella (ja muistan), voisin heittää sen PDF:nä sikäli kun kiinnostaa.

Varmaan sinulla menee nuolet kokonaan uusiksi, jos paunaero entiseen on noin kova.
« Viimeksi muokattu: 04. Maaliskuu, 2011 - 15:17:15 kirjoittanut Arto_Y »

Santtu

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 834
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #9 : 04. Maaliskuu, 2011 - 16:58:59 »
Itsellä tuli tuossa viime viikolle laitettua käytettynä uudenveroinen Martin Mamba 55# vastakaari ja toisena hankintana tänään Fuse Carbon Blade 10" vakaaja taljaan.
« Viimeksi muokattu: 04. Maaliskuu, 2011 - 17:06:43 kirjoittanut Santtu »

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7419
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #10 : 05. Maaliskuu, 2011 - 14:45:58 »
Jotenkin mun jääräpäinen ja betoniin ankkuroitu järjenjuoksu sanoo että vaistoammunta jousella täytyy olla suoraan verrattavissa kivenheittoon eli hommassa mennään todellakin vaistolla eikä kikkailemalla erilaisilla tähtäystekniikoilla - miten se onnistuu sitten livenä onkin eri juttu. Olen nimittäin huomannut tuossa pihalla nuolia nakellessa hoksannut että alitajunta alkaa tähtäämään yllättävän näppärästi huolimatta siitä että katse on täysin  kiinni täpässä. Ammun 120x120 tauluun ja vaikka katse onkin ainoastaan niissä erikokoisissa ja eri kohdissa maalia sijaitsevissa täpässä niin aina väillä yllätän itseni "tähtäämästä" jollakin kiintopisteellä kuten vaikkapa taulun nurkalla, viereisellä täpällä, tms. Sen välttämiseksi onkin tarkoitus laittaa taulun eteen 3x4m kevytpeite ja siihen sitten nitojalla kiinni jokin täppä mihin koettaa osua. Veikkaan että hajonta kasvaa jos se pressu tulee viriteltyä...
Mutta aiheeseen palatakseni - ei uusia hankintoja  ;)
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

nahkahanska

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 568
 • Urea Iacta Est
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #11 : 05. Maaliskuu, 2011 - 18:17:19 »
Jousiromua ei ole paljoa tullut hommattua kun on kaapit pullollaan ennestään.
- NAP:in spitfire leikkureita. En suosittele.
Mekaniikaltaan epäluottettavia. Sontaa kun jämähtää noihin terien hahloihin, terä ei meinaa pysyä kiinni kunnolla. Vaikea puhdistaa.
Myöskin terät lähtee irti liian helposti hengettömine shimmilevyineen.
http://www.newarchery.com/products/1-12/broadheads/spitfire.html

- 5kpl whisker bisquitin vara-karva tursoja. Kulutustavaraa.

Viimeisimmät muut hankinnat:
- KORG microKONTROL. Monipuolisesti ohjelmoitavissa midikeyboard/kontrolleri. Vähän opettelussa vielä ominaisuudet.
http://www.korg.com/product.aspx?pd=511

- TRAKTOR digi-kontrollerisofta
http://www.native-instruments.com/#/en/products/dj/traktor-pro-2/?src=navi

- Ja rautapuoli softalle
http://www.thomann.de/fi/djtech_imix_reload_mk_ii.htm

Autonpesutuotteita:
- ONR tehokas "vedetön" pesuaine.
http://www.autogeek.net/optimum-no-rinse.html

Yksi markkinoiden parhaita autovahoja.
http://www.zainostore.com/Merchant2/merchant.mvc?Product_Code=Z-2&Screen=PROD

- Dodo Juice. Tätä en ole kokeillut. Kuulemma pätevä "sealant" vahan päälle.
http://www.detailedimage.com/Dodo-Juice-M35/Tropical-Red-Mist-Quick-Detailer-P329/250-ml-S1/

- 50 salibandypalloa ja lisäravinteita säkillinen tarttui kans mukaan tosa yks päivä.
Omega plus, multivitamiini, 500grammaa tauriinia jauheena yms.Arto_Y

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7435
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #12 : 05. Maaliskuu, 2011 - 18:23:39 »
- NAP:in spitfire leikkureita. En suosittele.
Mekaniikaltaan epäluottettavia. Sontaa kun jämähtää noihin terien hahloihin, terä ei meinaa pysyä kiinni kunnolla. Vaikea puhdistaa.

Tuosta kärjestä oli kritiikkiä myös SJML:n foorumilla. Ei kuulemma avaudu linturiistalla luotettavasti.

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7419
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #13 : 29. Maaliskuu, 2011 - 22:33:57 »
Fishtail pakoputki AGM Wanda custom-scootteriin.

 Aivan yhtä järjetön hankinta kuin se Wandakin mutta hemmetin hauska peli ajella ja sitä paitsi kun käy ajelulla niin mustinkin päivä muuttuu auringonpaisteeksi  :D
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Petri_O

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 186
Vs: Viimeisin hankintasi:
« Vastaus #14 : 02. Toukokuu, 2011 - 20:38:32 »
Tuli hankittua uudeksi metsästysrepuksi eberlestock X2, jousi ja kivääri koteloilla.
http://www.kivelaoutdoor.com/X2.html

Jos nyt saisi paremmin hiihdettyä jousen kanssa.