07/08/20 - 13:13 ip


Kirjoittaja Aihe: Ei vittu...taas...😖  (Luettu 2032 kertaa)

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7431
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #15 : 23. Heinäkuu, 2018 - 22:45:45 »
En usko että on kummempi kuin muutkaan...😉 ....tekeekö se muuten kumisaappaita?
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

JaakkoK

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 671
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #16 : 23. Heinäkuu, 2018 - 22:48:49 »
Sitä itekin mietin, kun puhe on ollu kumisaappaista  :o

Santtu

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 834
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #17 : 23. Heinäkuu, 2018 - 23:37:39 »
Kengät on varmasti parasta mitä rahalla saa muttei tee siltikään kumppareita.
Sanosin että kokeilpaaka Nokian Koli saapasta...Toimii ja kestää

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7431
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #18 : 24. Heinäkuu, 2018 - 07:06:05 »
Niimpä...yleensä vaelluskengät jäykkine pohjineen ovat huonoja metsästyskenkiä muuhun hommaan kuin hirvenajoon ja puussa istumiseen kunhan malttaa olla liikuttamatta jalkoja ständin tasoa vasten. Kova ja jäykkä pohja on todella äänekäs kaikilla pinnoilla ja on täysin tunnoton pinnanmuodoille. Juuri sellaiset kuin vaelluskäyttö vaatii...
Jousimetsästys vaan vaatii sellaiset kengät joilla voi ottaa välillä hipsutteluaskelia katkomatta oksia tai karauttamatta soraa, vaikka hiivintäkengät on erikseen niin suht notkeapohjainen kumisaapas on siihen hommaan suhteellisen hyvä kompromissi.

En usko että Kolikaan kestää enkä perkele usko että mikään kumisaapas kestää vaikka kuka sanoisi mitä...🤣
« Viimeksi muokattu: 24. Heinäkuu, 2018 - 07:11:54 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Santtu

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 834
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #19 : 24. Heinäkuu, 2018 - 09:29:43 »
Samaa mieltä oon itekkin että noilla jäykkäpohjaisilla vaelluskengillä mitään tee jahtihommissa. Saiskin tuommoset lundhagsit löysemmillä pohjilla niin olis huiput.
Mulla ainakin toistaiseksi ainoat kumpparit mitkä on kestäny niin on nuo Kolit. Aika monet muut tullu kaudessa käveltyä rikki kun ei tuu muita kenkiä kuin kumppareita käytettyä.

MikaK

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 601
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #20 : 24. Heinäkuu, 2018 - 10:34:45 »
Tuo koli on kyllä kestävä kumppari. Serkku osti raivaushommiin kun vikingit hajos parin viikon käytön jälkeen. Sai toiset viikingit tilalle niin ei kestänyt nekään. Kolit jo toista kesää käytössä ja ei ole ollut mitään ongelmaa. Ja ovat melkoisella rasituksella raivuuuhommissa.

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7431
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #21 : 24. Heinäkuu, 2018 - 10:56:04 »
No nyt alkaa olemaan jo katu-uskottavia käyttäjäkokemuksia!!! Mullahan on nuo uusimmat murheenkryynit Nokia Finnjagdit mutta kokeillaan seuraavaksi Kolia kunhan entisiin tulee uusi murtuma. Koli oli myös mukana listalla jo kun ostin Finnjagdit mutta putosi listalta hieman jäykemmän pohjan takia...😞

Laadukkaat vaelluskenkä valmistajat tekevät kenkiä kolmella eri pohjan jäykkyydellä mutta jostain syystä suomalaiset liikkeet ottavat myyntiin vain niitä kaikkein jäykimpiä. Itse onnistuin hankkimaan keskijäykät Zamberlanit ja ne on suhteellisen hyvät jos vertaa toisiin kenkiini joissa on jäykin pohja.
« Viimeksi muokattu: 24. Heinäkuu, 2018 - 13:21:54 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Skumbe

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 900
 • Jarmo K
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #22 : 25. Heinäkuu, 2018 - 00:55:01 »
Itellä on nyt kolmatta vuotta lacrossen aerofotit. Noi on gummikengiksi ollu tosi hyvät kävellä eikä mun mielestä se pohja nyt niin jäykkä ole. Bonusta myös siitä että eivät ole kumia ihan koko varrelta niin hengittävät hyvin. Tosin tossa ajanjaksossa näille kilsoja on tullu ehkä parisen sataa (jos sitäkään) kun kävelen suurimmaltaosin maihareilla, eli kestävyydestä huono sanoa suuntaan tai toiseen. Pakkasella oon myös noita käyttäny niin lämpöä ovat pitäneet tosi hyvin.
Vääränkätinen sekakäyttäjä.
Obsession Def-Con M7 '16 (QAD HDX - G5 Optix XR2)
Samick Deermaster Take-Down Recurve

TommiV

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 28
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #23 : 25. Heinäkuu, 2018 - 03:10:28 »
Joo ei tee Lundhags kumisaapasta, mutta periaatteessa kumiteräsaapasta. Itsellä oli aikanaan aina perinteiset kumiteräsaappaat käytössä, mutta nykyään ei rikkinäinen nilkka enää kestä ilman tukea. Mutta noitahan on kuitenkin jäykkää mallia, joissa on varsi kolminkertaista nahkaa ja pohjat jäykät. Toki nuokaan ei aivan sieltä vaelluskenkien jäykimmästä päästä ole, kun noilla voi kuitenkin hiihtää. Sitten on niitä joissa varsin on yksinkertaista nahkaa ja pohjat löysemmät. Eli aika lähelle kumiteräsaapasta nauhoitettavalla varrella. Ehkä ei kuitenkaan noiden vanhan liiton mallien pohjat, eli ei aivan vahna nokialaisen pohjaa. Itselle jäi lähinnä tuntuma, että olisi noin keskiverto vaelluskumppariin verrattavissa tuo pohja, eikä niinkään tuollaiseen perus vaelluskenkään. Ei ne silti kumpparit ole, mutta metsästyskengät kuitenkin ja vielä kumiterällä.

Tuo on muuten melko pitkälti tottumiskysymys millaisella kengällä pystyy metsästämään. Itse olin vahvasti mahdollisimman löysän pohjan ja tuettoman nilkan kannattaja niin kauan, kunnes jalan särkeminen pakotti jäykkiin kenkiin. Hetken se opettelutti, mutta sen jälkeen on päässyt pystykorvan haukulle sen verran lähelle, että haulikollakin menee yhtenä möykynä läpi kuin täyteisellä olisi ammuttu. Eli pääsee niilläkin hiljaa jos vain haluaa. Itsellä kun ei muuta vaihtoehtoa ole, niin tuo totutteluvaihe oli vain käytävä läpi. Siihen en ota sen enempää kantaa, että jos joku kokee kumpparin olevan itselle ainoa vaihtoehto, niin sillon pitää niitä käyttää. Jos itsellä olisi jalka edelleen kunnossa, niin painelisin varmaan edelleen kumiteräsaappailla, tai saattaisin kokeilla noita löysimpiä Lundhagseja. En tiedä onko noissakin laatu tippunut, mutta juuri jokunen päivä sitten katselin noita yli 15 vuotta vanhoja Nokian kumiteräsaappaita, jotka palvelivat uskollisesti ensin noin 5 syksyä ehjillä koivilla ja toisen mokoman hampaat irvessä rikkinäisellä koivella muiden satunnaisempien tarpeiden ohella. Vaelluskenkiä on kävelty sen jälkeen suunnilleen yksi pari/syksy loppuun vaan noilla porskuttaisi edelleen. Itsellä ei oikeen ikinä ole normaali kumisaapas miellyttänyt, mutta kumiterä käännetyillä varsilla oli mieleinen ratkaisu pitkään. Hyvä rasvaus aikaajoin ja varret ylös tarvittaessa, niin hyvin noillakin Kainuun rajavyöhykkeen suomaastoissa pisteli menemään. Nykyään kumisaappaan virkaa hoitaa muckbootit, mutta nuo on aika lämpimät ja kilometrejä on sen verran vähän, etten ota kestävyyteen kantaa. Hiitäessä ovat kyllä toimineet mallikkaasti, mutta joutuivat luultavasti siitäkin sivuun, kun Lunhagseissa on riittävän löysä pohja tuohon tarpeeseen (vaikka omat on tuota jäykkää mallia) ja parempi nilkkatuki kaupan päälle.

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7431
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #24 : 25. Heinäkuu, 2018 - 07:59:54 »
Väitän että kenkien valmistajat ovat ihan tarkoituksella lyhentäneet kenkien elinikää 2000 luvulla!

Kyllähän hiljaa  kulkeminen on hyvin pitkälti tottumiskysymys mutta koiran haukkuun meneminen oli siinä hirvi tai kanalintu on ihan eri maailmasta kuin vaikkapa makaavan tai ruokailevan kauriin luo hiipiminen. Nuo hiipimiset on tapauskohtaisia, viime yönä hiivin tosi kömpelösti pukista n 30 metrin päähän kun se merkkasi kuusta ja örisi kiimoissaan. Lopulta karkko kuitenkin tapahtui niinkin herkästi kuin että kuiva kuusenoksa hipaisi lippalakkia. Tuolle suoritukselle ruokaileva kauris olisi ottanut huomaamattasi karkot jo sadasta metristä metsämaastossa  ja siirtynyt sivuun seuraamaan että mikä höyryjuna sieltä tulee...
Koiran haukussa on aina mukana koiran antamaa suojaääntä ja -liikettä ja niiden avullahan sitä mennään haukkuun tuuli huomioiden, lisäksi linnun ja hirven ikä ja sukupuoli vaikuttaa todella paljon arkuuteen. Teeripoikia voisi joskus kepillä pudotella haukusta rantametsissä. Joku ylivuotinen hirvenmollukka antaa joskus potkia melkeinpä perseelle kunhan on vaan juossut tarpeeksi mutta vanha vasallinen naaras jolta on kaadettu useampi vasa tutkaa kokoajan koiran ohi maastoa ja on joskus todella vaikea tapaus - se tietää mikä on pelin henki kun oranssiliivinen "susi" tulee lähelle....

« Viimeksi muokattu: 26. Heinäkuu, 2018 - 08:02:18 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7431
Vs: Ei vittu...taas...😖
« Vastaus #25 : 02. Marraskuu, 2018 - 11:54:11 »
EI VITTU!!!! Puolilaho oksa pohjasta läpi... Kaikkea vitun paskaa sitä myydään...🤣 Niin jotta vaan varoituksen sanana että älkää menkö kuvan saappailla vaan asfaltilta pois ja varmistakaa ettei siinä assullakaan ole mitään roskia, voitte vaikka loukata itsenne 😉 (juu ja en kaipaa vaelluskenkä tai muitakaaan jälkine suosituksia)
« Viimeksi muokattu: 02. Marraskuu, 2018 - 12:02:34 kirjoittanut Varjaagi »
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."