Keskustelufoorumi > Jahtitarinat

Kilpisjärven reissu

(1/4) > >>

Viller:
Käväsin tosiaan perinteisellä kevään jahtireissulla Kilpisjärvellä tunturissa muutaman päivän ajan riekkojahdissa. Aseena oli pääasiassa haulikko, mutta myös jousi oli mukana.
Kelit olivat aivan mahtavat. Aurinko paistoi lauantaista tiistaihin, muutama aste oli vain pakkasta, tuulta ei ollut oikeastaan ollenkaan.

Linnut olivat kuitenkin todella arkoja, hyvä jos 50 metrin päähän pääsi. Alueella jossa olimme, (Jogasjärvi, Meekojärven ja Porojärven välissä), pyöriskeli noin 150-200 riekon parvi, joten lintuja oli paljon. Joitakin yksittäisiä sattui hiihdellessä vastaan kyllä silloin tällöin. Tuuri kävi, kun pari hömelöä, tunturikoivussa istuvaa yksilöä sattui eteeni, kun olin vaihtanut haulikon jouseen. Pääsin kuin pääsinkin suksilla hiipien 27 metriin asti.. Tässä vaiheessa jännitti jo niin perkeleesti :D Yritin rauhoitella itseäni ja laitoin nuolen jänteelle. Viritin jousen, kolmenkympin pinni riekon selkään ja nuoli matkaan, mutta jännityksen takia tähtäys heilui niin perkeleesti, joten nuoli suhahti pikkuisen riekon vasemmalta puolelta ohi.. Kirosin tietenkin jonkin verran, oishan se ollut hieno riekko saada jousella. Mutta, tyynnyttelin itseäni sillä, että olihan tämä ensimmäinen laukaus riistaa kohti minulla ikinä ja hieno oli tunne silti. :) Riekkohan tietenkin lähti lentoon ja tilanne meni sillä ohi. Lähdin etsimään nuolta ja hiihtelin puusta ohi, jossa riekko istui. Jonkin aikaa haravoin maastoa minne luulin nuolen lentäneen, mutta ei löytynyt.. Päätin palata takaisin ampumapaikalle varmistamaan ampumasuunnan. Ja kas, hiihtäessäni uudestaan puun viereen, jossa riekko istui, huomasin että nuolihan törröttää koivun oksassa kiinni :D (kuva liitteenä)

Tämä tilanne jäi ainoaksi jousella, ja vaikka tulikin hutilaukaus, niin ei haittaa, sillä tilanne oli todella hieno! Reenaamista vaan lisää :)
Aivan saaliitta reissu ei kuitenkaan jäänyt, seuraavana päivänä sain haulikolla kolme riekkoa, niin saapi paistit tehdä kevään aikana. :)

Testailin tosiaan myös ostamaani Waltter Move 500 - actionkameraa. Tässä linkki ( https://youtu.be/JUySxoBhISI ), missä hieman hieman näkee minkälaista kuvaa kameralla sai.. Ei huono halpiskameraksi omasta mielestäni. Hinta oli viime viikolla Kärkkäisellä 79,90 (tarjous 8.3 asti).. oikea hinta tais olla noin 95 euroa. Kuva on mielestäni kohtuu hyvä 1080-asetuksilla. 32 gigan kortilla pystyy kuvaamaan tuota laatua noin 3 tuntia. Myös 4K:a pystyy kuvaamaan, mutta noin tunnin verran vain. Akku kesti aika hyvin pienessä pakkasessa. En tosin pitänyt kameraa koko aikaa päällä. Miinusta annan hieman äänenlaadusta. Kameran ollessa lähellä, kuvaajan ääni kuuluu hyvin. Viiden metrin päässä olevan kaverin ääni ei taas kuulu oikein videota katsottaessa. Mutta, kaiken kaikkiaan omasta mielestäni ihan hyvä halpiskamera. Kilkkeitäkin tuli aika sopivasti paketin mukana. Headstrappia ei tule, joten se kannattaa ostaa erikseen, kuten vara-akkukin.

Hieno reissu, hienoja tilanteita ja ensi vuonna todennäköisesti uudelleen! Toivottavasti silloin nuoli osuisi kohdalleen :)

 

[ylläpito on poistanut liitteen]

Arto_Y:
Hyvä reissu kyllä ilman muuta, kun tuli jousellakin riistalaukaukseen tilaisuus ja haulikolla sitä saalistakin! Hienoa maisemaa on uusi kamerakin taltioinut hyvän näköisesti. Oliko kamera rintavaljaissa vai päässä? Kuvasitko ampumatilanteessa ja onnistuiko se valitsemallasi kiinnitystavalla?

Selvittelen itse sitä Tactacamia. Valitettavasti sen toimintavarmuudessa kuulostaa olevan ainakin kylmässä toivomisen varaa  :( Kiinnostaa kuitenkin, kun se on ainoa metsästyskuvauksen kannalta järkevämmällä kuvakulmalla toteutettu actionkamera.

Viller:

--- Lainaus käyttäjältä: Arto_Y - 09. Maaliskuu, 2017 - 01:10:57 ---Hyvä reissu kyllä ilman muuta, kun tuli jousellakin riistalaukaukseen tilaisuus ja haulikolla sitä saalistakin! Hienoa maisemaa on uusi kamerakin taltioinut hyvän näköisesti. Oliko kamera rintavaljaissa vai päässä? Kuvasitko ampumatilanteessa ja onnistuiko se valitsemallasi kiinnitystavalla?

Selvittelen itse sitä Tactacamia. Valitettavasti sen toimintavarmuudessa kuulostaa olevan ainakin kylmässä toivomisen varaa  :( Kiinnostaa kuitenkin, kun se on ainoa metsästyskuvauksen kannalta järkevämmällä kuvakulmalla toteutettu actionkamera.

--- Lainaus päättyy ---

Oli kyllä mahtava reissu ja mukava oli saada saalistakin, vaikkakin haulikolla :D Kamera oli päässä ja kaksi kolmesta saadusta riekosta on taltioitu videolle. Jousitilannetta en saanut videolle, kun en täpinöissäni tajunnut laittaa nauhoitusta päälle, se tympäisi :(

Viller:
Niin ja Arto kiitoksia kovan laukun lainasta, tuli kyllä tarpeeseen kelkkamatkan aikana! Sano vain kun tarvit takaisin niin tuon :)

Arto_Y:

--- Lainaus käyttäjältä: Viller - 09. Maaliskuu, 2017 - 01:19:08 ---Oli kyllä mahtava reissu ja mukava oli saada saalistakin, vaikkakin haulikolla :D Kamera oli päässä ja kaksi kolmesta saadusta riekosta on taltioitu videolle. Jousitilannetta en saanut videolle, kun en täpinöissäni tajunnut laittaa nauhoitusta päälle, se tympäisi :(

--- Lainaus päättyy ---

Onko niitä haulikkotilanteita Youtubessa? Olisi kiva nähdä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta