11/12/19 - 01:45 ap


Kirjoittaja Aihe: Radalle menossa  (Luettu 211490 kertaa)

JuhaSA

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 1138
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #345 : 22. Huhtikuu, 2013 - 18:42:18 »
No jos kovin lupailee vettä niin jätetään suosiolla toiseen kertaan, mutta voihan tuota kattoo vaikka 13 pintaan sään ja jos sataa niin jättää sitten menemäti, on senverran viliposet ilmat vieä ettei viitti kastella ittiään suotta radalla.

Mukaan jousi ja nuoletkin ois hyvä juttu :) NO, märkää siellä on eli kumisaappaat tai vastaavat vettä pitävät kengät on hyvä. Juomapullo jos alkaa kurkkua kuivaan.
Mun numero oli 0442007293. Oliko sulla numero jossain näkyvillä? Voit laittaa yksityisviestinäkin jos et foorumilla halua sitä vilauttaa.
52" Bodnik Kiowa 1 piece Recurve

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7354
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #346 : 22. Huhtikuu, 2013 - 23:03:45 »
Löysin viinestäni ilmeisesti Ollin yhden nuolen - siinä oli rusehtava pitkä sulitus. Laitoin varmaankin siinä javelinarastilla epähuomiossa omaan viineen...
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

MikaK

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 600
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #347 : 22. Huhtikuu, 2013 - 23:20:46 »
Juu katsellaan huomenna miltä näyttää keli. Mun numero on 0443034652

MikaK

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 600
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #348 : 23. Huhtikuu, 2013 - 22:22:21 »
No niin on käyty rataan tutustumassa ja kiitokset Juhalle esittelystä. Mukavaa oli ja jonku nuolenki sai osumaan. On se vaan ihan erilaista kuin omalla pihalla ammuskelu. Toivottavasti tuota tulis käytettyä kesän päälle vaikka on tuota välimatkaa jonkin verran.

JuhaSA

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 1138
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #349 : 25. Huhtikuu, 2013 - 15:33:47 »
Se oli eka kerta Falcon 51 tuumaisella Stormilla 3D-radalla tänään. Eilen pikku (pikku....8 vedin) kaljoissani sain 6 kpl Bemanin nuolia spinetettyä ja sulitettua niin että uskoin niiden toimivan ok myös pidemmillä matkoilla.

Radalla kohdistuspakkaan ampuillessa tuli sitten todettua että nuolet lentävät suoraan, mutta nokkipaikka on päin prinkkalaa. Sain kuitenkin nokkipaikan kuntoon ja siittäpä alko sitten massesta etiäppäin ensimmäinen vakava seurustelu uuden jousen kanssa.

Lähelle ampuessa ei ollut mitään ongelmaa, masse totteli nätisti ja pysy paikoillaan ja nuolet pienempiin vitaalirinkeihin. Peuran kohdalla sitten iski se tuttu epäusko tyyliin eihän tällä alle 130cm vaapukalla voi osua. Ihan samanlainen ratashokki kuin vuosia sitten kun ekaa kertaa menin puujousen kanssa rataan tutustuun ja kaverit tuumas että nyt ammutaan kettuu ränniin polvelta (ja mää mietin mielessäni että ette oo tosissanne) :D Pikku ryhdistäytyminen siinä ja vuoropuhelua itsensä kanssa tyyliin turpa kiinni apina ja ammu ne nuolet. Vitaaliosumat ja matka jatkuupi seisovalle peuralle. Menee ihan ok sekin, mutta iskemeät alkavat vetää alas. Päksäyttelyä ja pähkäilyä ja sitten lyhytjousimiehen tulikokeeseen eli mustakarhurastille. Taas alkaa epäusko vaivata, jousi on niin pieni ja kiikkerä eikä kahden sormen nipistysote (peukalo/etusormi) lisää yhtään vakaudentunnetta tähän yhtälöön. Siittä vaan ampumaan ei se auta. Ensimmäinen nuoli menee yli selän ja löytyy vasta kotiin lähtiessä kun käyn vielä pikkasen penkasemassa reenin lopuksi. No sitten iskee se vanha tuttu nuoliarkuus ja oon jo aikeissa jättää pidemmän matkan ammuskelut tuonnemmaksi. Jälleen vuoropuhelua ittensä kanssa ja se rasti uusiksi, sama kait se jos nuolihukkaa tulee, saa niitä lisää (paitsi että ei ole kuin 6 nuolta tähän hätään). Seuraava nuoli mäksähtääkin sitten telkkariluukusta kakkosrinkiin ja kun meinasin luuseroida ja jättää kokonaan väliin  >:(

Siihen yli-ikäiseen kirottuun joulukinkkuun asti ammuntaa leimas pienoinen epäusko ja jos pummeja tuli oli syynä pokakäden riittämätön nosto ja nuolen ankkurointi liian alas poskipäällä. Possun kirous on kova ja ensimmäinen nuoli sananmukaisesti lähti käsistä, mäjähti koivuun ja katos jonnekkin etuviistoon oikeelle....******le. Ei löydy vaikka kuin hakee. Kostin possulle ampumalla seuraavat 3 nuolta pisterinkiin, tosin vain jotenkuten 1 pisteen rinkiin takavoittoisesti.

Suurin haaste itseasiassa oli se epäuskon tunne tolla kepakolla ampuessa. Jousi on nin pieni että se ikäänkuin katoaa käsistä ja on vaan ammuttava sinne minne katse näyttää. Kumma kyllä ammuin tällä kepakolla tasaisemmin ja paremmin jo ensimmäisellä kerralla kuin Sting Rayllä tähän saakka, toki pummejakin tulee, mutta pääosin otetaan minimissään sitä yhtä pistettä / elukka tasaiseen. Nipistysote, 129 ja risat pitkä 47 paunainen jousi ja 27 tuumaset nuolet, näillä mennään.  Sitten tuleekin ruskeakarhun vuoro. Stormi on kokeneempien testeissä kertoiltu olevan useaa jousta enemmän ns yliampuva, eli iskemät on 10-20 senttiä tavanomaista ylempänä. NO....tämä mielessä otan vaistomatkalta (eli merkatulta paikalta) hollia nallen vitaaliin, ihan vaan suora holli ilman korkoa. Neljän ammutun nuolen jälkeen kaikki nuolet pisteringissä. Piti ottaa  ihan kuvakin. Tuohon mennessä oli jo kaikki uuden jousen yllätykset käyty läpi, todettu että 90 asteen kulmaa lähestyvä jänneväli vaatii tosi huolellisen vedon ettei jänne karkaa sormenpäille, jolloin tähtäys menee epätarkaksi. Noston pitää olla poskipään yläosaan ja pokakäden pitää nousta kunnolla. Ahaa elämys ja toteaminen että näin sitä lyhytjousella ammuskellaan, oli vähän hakusessa tuon Sting Rayn jälkeen tuo ampumatekniikka, mutta yllättävän nopeasti löytyi.
Loppu olikin sitten kivaa ammuskelua, pikku javelin paran teurastusta, peuran pommitusta ja niskalaukausta jäniksen selkään  :D

Honey moon reissu Stormin kanssa meni siis hyvin ja suhde jatkuu ja syvenee viikkojen ja kuukausien myötä. Mutta yhtään tähtäysvirhettä tai heilahdusta ei jousi anna anteeksi, sekin tuli todettua. Tosin veto on niin uskomattoman pehmeä että se kompensoi suuresti asiaa. Lisäksi nipistysote toimii hienosti tuossa jousessa ja jousi hakee sen oikean asennon käden kanssa.

Voipi olla että jousella kisaillaan hyvistä pisteistä ihan tosissansa jos ensimmäinen kerta oli jo tällainen. Sitäkin mietin jännekulmaa seuraillessani että mahtas jo 26 vedolla olla aika haasteellista ampua, sen verran kriittiseksi menee toi kulma. Eli jousi todellakin on toiminnaltaan hienoimmillaan lyhytvetoisen kaverin käyttämänä, omani kun on sen 24-24,5 tuumaa.

Egoilla tarttee sen verran että laitetaan karhurastilta kuva

[ylläpito on poistanut liitteen]
« Viimeksi muokattu: 25. Huhtikuu, 2013 - 19:29:58 kirjoittanut JuhaSA »
52" Bodnik Kiowa 1 piece Recurve

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7354
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #350 : 25. Huhtikuu, 2013 - 16:17:29 »
Vai semmosta... ;)

Me mennään ArtoÄnnän kanssa radalle tänää seitsemältä.
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

JuhaSA

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 1138
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #351 : 25. Huhtikuu, 2013 - 16:34:30 »
Pitäkää silmät auki jos se yksi Bemanin hiilari löytys siinä ohi kulkiessa villisikarastilta. Tosin saattaa olla kahdessa osassa, ei yhtään nähnyt mihin se siittä koivunkylestä otti kimmokkeen. Ite pistän nyt jousen hyllylle lauantaihin saakka,pitää keskittyä jo väliin vähän muuhunkin :)
52" Bodnik Kiowa 1 piece Recurve

JuhaSA

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 1138
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #352 : 26. Huhtikuu, 2013 - 06:57:49 »
Huomattiin muuten menneenä tiistaina kahden taljamiehen kanssa että taljalla menee kokonaan läpi esim mustakarhusta, siis siittä keskiosiosta.. Villisikaankin keskusta alueella tais upota nuolta sulitukseen saakka. Muistaakseni ensimmäinen päätön peura oli kans aika pehmyttä taljalle.

Onkohan niin että esim se mustakarhu tarvitsee taakseen pienen vahvikepakan, jos ei muuta niin siihen vitaalialueen kohdille.  Vaistolla noihin ampuilee huoletta mutta taljalla tahtoo uppouma olla  niin että menee sulitukseen asti toisinaan.
52" Bodnik Kiowa 1 piece Recurve

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7354
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #353 : 26. Huhtikuu, 2013 - 11:16:30 »
Leikataan mustakarhu selästä vitaalien kohdalta halki ja työnnetään sinne 2mm teräslevy niin ei mene nuolet läpi... :D

On siellä myös ainakin rusakko ja kettu aika pehmeinä.
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

JuhaSA

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 1138
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #354 : 26. Huhtikuu, 2013 - 13:34:06 »
Miehet kovenee, elukat pehmenee 8)

Enhän mää malttanu olla menemättä tänään ratalle kun oli niin perkuleen hyvä keli. Siinä tulia viritellessä sinne tallusteli myös Henkka. Syötiin makkarat ja päätettiin ampua harkkarikisa.

Henkka pommitteli 23 rastia ja 30 pojoo :)

Mulla ei ollut pluntteja Bemanin nuoliin niin ammuin  Stromilla 20 rastia ja ....ärsyttävästi 19 pistettä kun se 20 on se vähmimmäistavote (kalja jäi nyt saamati). Kuinka ihmeessä sen ison villisian voi pummata... :-\   

Ensimmäinen kisakerta Stormilla lupailee kuitenkin ihan hyvää ja Eastonin 500 sarjan nuolet toimii sittenkin ihan hyvin, ei tarvi vaihtaa kalliimpiin Bemanin putkiin.

Me muuten lasketaan blunttiosumat sitten noissa meidän harkkareissa3 pisteen arvoisiksi kun aikaisemmin muistaakseni kisoissa yms niistä on saanut vain yhden pisteen. Muutenkin on pikkasen epäselvää miten vaiston pisteytys nyt menee jos elukoihin otetaan käyttöön se normaalinkokoinen, laajempi 1 pisteen rinki niiden tarkkuuskiväärillä ammuttavia euron kokosien vitaalien lisäksi ;)

Huomenna koitetaan käydä vielä avaamassa mukavasti viikonloppu pikku ammuskelulla klo 9:00 eteenpäin.  Osallistujina lieneen minä, Varjaagi ja Henkkakin kuullosti kiinnostuneelta. Ollikin voi tulla mahdollisesti mukaan, sitten meitä olisi jo 4 vaistomiestä radalla.

Mukkaan mahtuu jos kiinnostaapi.
« Viimeksi muokattu: 26. Huhtikuu, 2013 - 13:39:23 kirjoittanut JuhaSA »
52" Bodnik Kiowa 1 piece Recurve

Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7354
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #355 : 26. Huhtikuu, 2013 - 19:29:51 »
Juu, aamulla yheksältä radalla
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

JuhaSA

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 1138
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #356 : 27. Huhtikuu, 2013 - 07:52:15 »
Jep. Henkka tuleepi mun kyydillä ja ollaan pikkasen ysin jälkeen siellä viim. Ollilla iski työhukin aamuksi niin ei pääse. Kolmen kopla kuitenkin on kasassa :)
52" Bodnik Kiowa 1 piece Recurve

Arto_Y

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7358
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #357 : 04. Toukokuu, 2013 - 00:17:16 »
Onko lauantaina radalle menijöitä? Itse ainakin ajattelin mennä. Varmaan iltapäivällä joskus kahden, kolmen aikaan, kun sateet hellittävät - jos hellittävät.


Varjaagi

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 7354
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #358 : 04. Toukokuu, 2013 - 08:08:19 »
Taidan säästää ratakäynnin huomisaamulle - tänään pitäisi säädelä uusi jänne kohdilleen.
Ostin Bilikasta rulla lasten 48cm leveää piirustuspaperia ja tein sille telineen että on näppärä tehdä mersunmerkkejä vaikka määrättömästi... ;D
"Varjaagi - asiallista koirailua jo vuodesta 1960."

Ari_S

 • OSJM
 • *****
 • Viestejä: 440
Vs: Radalle menossa
« Vastaus #359 : 04. Toukokuu, 2013 - 08:58:33 »
Meen tänään ja huomenna kävimpä siellä eilenkin, ja niin kiire oli että eka pakalla en onneton muistanut että tähtäimet oli 1100grainin majava nuolelle, ja miten siinä käy kun ammut taulukärjellä ;D niinpä lentää tooosi kauas..Löysin 2 omaa nuolta jotka talvella hukkasin muutamia rasteja ammuin, ja jätin ampumatta huonon kunnon vuoksi.. talkoita talkoita. :D Yksin ei tarvinnut olla kaverina oli herra pyy joka veti hienon soidintanssin, pyrstö leveena ja höyhenet pörröllä kuin isompikin kanalintu. :D