Oulun Seudun Jousimetsästäjät, OSJM

Keskustelufoorumi => Asian vierestä => Aiheen aloitti: Arto_Y - 19. Heinäkuu, 2019 - 14:18:02

Otsikko: Susi Varjakassa?
Kirjoitti: Arto_Y - 19. Heinäkuu, 2019 - 14:18:02
Vaimo oli muutama päivä sitten kaverinsa kanssa hevosilla Oulunsalon Varjakan maastoissa. Hevonen oli pysähtynyt ja alkanut jännittyneen oloisena nuuskimaan maata. Etuoikealla olikin kohta näkynyt muutamassa kympissä etenevä vaalea suurehko eläin, joka olisi tullut suurin piirtein kohdalle, jos hevonen olisi jatkanut matkaansa. Harmi kyllä, ei ollut kuulemma vahvuuksilla varustetut aurinkolasit päässä, jotta olisi nähnyt eläimen kunnolla. Kun hän mainitsi asiasta ääneen kaverille, oli eläin kadonnut saman tien. Arviona oli, että saattoi olla ilves tai susi. Hevonen oli halunnut poistua paikalta hieman sivuttaisella laukalla eli sellaisessa asennossa, jota se ei yleensä harrasta.

No nyt on kuulemma joku talliporukkaan liittymätön ihminen nähnyt varmana tunnistuksena suden ylittävän tien tuolla Varjakassa. Onko Varjaagi kuullut aiheesta?

Ei liity tähän, mutta tekeillä on samalle hevoselle satulalaukut taljajouselle ja nuolille. Laitan kuvia, kun homma on siinä mallissa.
Otsikko: Vs: Susi Varjakassa?
Kirjoitti: Varjaagi - 19. Heinäkuu, 2019 - 14:25:42
Empä ole kuullut mutta yksi hysky kuulemma steppailee itsekseen Salonpäässä aina välillä - siis ei kuitenkaan meidän hysky. Se steppailija on Salonpään tienristeyksessä olevasta isosta talosta ja on kyllä ulkomuodoltaan aika susimainen pl. häntä joka nousee selkälinjan yläpuolelle. Sudellahan pääsääntöisesti  häntä on sen liikkuessa selkälinjan alapuolella.

Mutta eipä se susikaan ole poissuljettu vaihtoehto mutta varsin epätodennäköinen. Varmat tunnistukset on niin varmoja että hirvestä tehdään ilmoitus karhuna
Otsikko: Vs: Susi Varjakassa?
Kirjoitti: Varjaagi - 19. Heinäkuu, 2019 - 14:33:51
Olen kyllä petoyhdyshenkilö mutta juuri reissuun lähfössä joten ilmoitin siitä virkaveljille...
Otsikko: Vs: Susi Varjakassa?
Kirjoitti: Arto_Y - 19. Heinäkuu, 2019 - 16:20:06
Sain korjauksen: tämä uudempi autosta tehty havainto olikin kuulemma Letontien varressa.